Marec, mesec ko začne »dišati po pomladi« kot so se izrazili učenci v 1. razredu. Mesec, ko se je veliko dogajalo. Mesec, ko imamo veliko novih utrinkov in predvsem spominov.
Takoj po počitnicah smo že izdelovali in pripravili manjša presenečenja za naše ženske in jim sporočili, da smo na njih ponosni, jih imamo radi in da bi bilo brez njih težko.
Za Gregorjevo smo izdelali gregorčke, se sprehodili do bližnjega potoka in spustili »luč v vodo«. Hkrati smo si ogledali naravo in opazovali kaj se dogaja v tem letnem času. Presenetil nas je tudi štrk, ki smo ga prav na dan sprehoda sami prvič opazili, da se je vrnil v svoje gnezdo.
Ne pozabimo, da smo se v vsem tem času že pridno pripravljali in vadili za proslavo ob materinskem dnevu, ki se je tako hitro približevala. In vse vaje so se obrestovale. Mamice smo z našim nastopom nasmejali, raznežili, spravili do solz.
In da ni ostalo samo pri proslavi, besedah in solzah, smo za naše mamice izdelali tudi manjše, personalizirane izdelke, spominčke za naše mamice – knjižno kazalko z osebnim posvetilom in risbico ter obesek za ključe, ki smo jim jih na materinski dan tudi podarili.
Ker pa se v pomladnih dneh začne veliko dogajati na vrtovih, smo poskrbeli tudi za to. Posejali smo fižol in to na prav poseben način, ob katerem smo lahko spremljali rast in razvoj fižola, sedaj ga bodo pa lahko učenci spremljali in posadili doma.
Pa v marcu s tem še nismo zaključili z dejavnostmi. Obiskali smo namreč prijatelje v vrtcu, kjer so za nas pripravili krajši program in predstavo. Dobili smo manjši spominek in skupaj smo zarajali in se naučili krajše pesmice s plesom.
Čudovit, pester mesec je za nami in pred nami še veliko novih dogodivščin in nepozabnih spominov.

Doroteja Dvoršak