Učenke 8. in 9. razreda smo pri uri neobvezne nemščine naše govorne sposobnosti postavile pod preizkus in z našo učiteljico sprejele 18. letno punco Mio iz Nemčije, ki v Sloveniji opravlja delo prostovoljke na Gimnaziji Ptuj.

Z njo smo se poskušale pogovarjati v nemščini in kljub temu, da naše znanje ni perfektno, poizvedeti nekaj o njej, njenih izkušnjah v Sloveniji ter kako se te razlikujejo od teh v Nemčiji. Z nami je delila nekaj njenih hobijev, najljubših nemških skladb ter zanimivosti, zaupala pa nam je tudi nekaj krajev v Sloveniji, v katerih je že bila ter katere bi še rada obiskala preden se vrne nazaj v Nemčijo. Bile smo vesele, da je na njen seznam obiskanih krajev v Sloveniji lahko dodala tudi Destrnik.
Postavile smo jo pred izziv in jo spodbudile k temu, da je povedala nekaj stavkov v slovenščini, ki se je od septembra vztrajno uči. Zna pa že francosko, italijansko in angleško, poleg njene materinščine. Nemščine, seveda. Izmenjale smo obilico znanja, izkušenj in dobre volje, vse to pa nas je zagotovo spodbudilo k nadaljnjemu učenju nemščine, za nas, učenke 9. razreda, tudi v srednji šoli.

Lucija Cajnko 9. b
Mentorica: Nataša Kostanjevec