V ponedeljek, 28. 3. 2022 je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani potekala 11. slovenska glasbena olimpijada, ki jo je organizirala glasbena mladina Slovenije in Akademija za glasbo v Ljubljani. Tako kot mnogo drugih tekmovanj, je tudi to letos potekalo na daljavo.

Tokrat sta se omenjenega tekmovanja udeležili dve učenki OŠ Destrnik – Trnovska vas, Ana Dvoršak (obiskuje zasebno glasbeno šolo v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju, kjer se pri profesorici Liji Frajnkovič uči flavto) in Žana Muršec (obiskuje glasbeno šolo Karol Pahor na Ptuju kjer se pri profesorju Rudiju Toplaku uči klarinet), pod mentorstvom učitelja glasbe Ernesta Kokota. Tekmovanja v Ljubljani se je udeležilo 109 učencev iz celotne Slovenije, ki bodo v prihodnosti zagotovo krojili glasbeno kreativnost pri nas.

Tekmovanje je potekalo v več etapah. Učenci so morali napisati svojo skladbo, jo posneti in poslati na omenjeno tekmovanje, kjer so jo ocenili priznani slovenski skladatelji. Prav tako so tekmovalci morali ob spremljavi klavirja zapeti skladbo, ki jo je ocenila dvočlanska žirija. Tudi ta del so strokovnjaki ocenjevali iz posnetkov. Zadnji del rezultata je bil pisni test iz poslušanja in teoretičnih vsebin glasbe.

Ana je dosegla zlato priznanje in absolutno četrto mesto, Žana pa srebrno priznanje. Čestitamo!!!

Ernest Kokot