1. januarja smo na šoli izvedli zimski športni dan. Učenci 1. VIO so se lahko odločili med pohodom in sankanjem.

Velika večina se je zjutraj ob 8.00 odpeljala na Areh, le peščica, v bistvu le dva učenca na PŠ Trnovska vas pa sta se odločila za pohod. Z njima sem se ob 8. 30 dobila v razredu nato pa smo se odpravili na pohod. Da bi dan preživeli čim lepše in čim bolj sproščeno, smo se najprej odpravili do bližnjega gozda, kjer imajo domači lovci urejen prostor za srečanja z lovsko prežo. Dečka sta se opogumila in poskusila splezati čim višje. Nato smo pozdravili še divje prašiče. Odločitev o nadaljevanju poti pa je bila hitro sprejeta, ko smo od daleč videli dom enega od učencev. Odpravili smo se kar do njega domov, da smo pozdravili starše in se okrepčali s sladkim priboljškom in  sokom. Odločili smo se, da obiščemo še starše drugega pohodnika, zato smo pot nadaljevali proti Bišu, kjer smo prav tako dobili sok in nekaj sladkega. Seveda čas ob sproščenem vzdušju hitro mine, zato smo se prej ali slej morali vrniti proti šoli.

Na poti smo razbijali, se igrali, tipali in preizkušali led, ki smo ga našli ob cesti na bližnji njivi. Privoščili smo si tudi kratek postanek, da smo se še dodatno okrepčali. Ob vrnitvi v šolo pa smo do konca dneva dejavnosti še nekaj časa preživeli v telovadnici, kjer sta se dečka preizkusila še v plezanju po drogu.

Dan je bil čudovit in je vse prehitro minil, priložene fotografije pa o tem pričajo 😊 Seveda pa se moram še iskreno zahvaliti staršem obeh fantov, ki so nas toplo sprejeli in pogostili.

Doroteja Irgolič