Naša šola to leto prvič sodeluje v Erasmus+ KA2 projektu pod imenom Go-Car-Go PLUS. Projekt traja eno leto. Učenci bodo izdelovali ekstramobil in mu dodali električni pogon. Projekt je nadaljevanje  projekta Go-Car-Go avtorja Stanka Kostanjevca iz Šolskega centra Ptuj. Naša šola je sodelovala vseh 10 let in učenci so izdelali 11 ekstramobilov. Nosilec letošnjega projekta je Šolski center Ptuj pod vodstvom ravnateljice Anje Jesenek Grašič. Izdelali bodo podvozje, BFI Burgenland iz Avstrije pa bodo izdelali električni pogon. Na koncu projekta bo zaključno srečanje na Ptuju. Učenci bodo s svojimi ekstramobili tekmovali v različnih kategorijah in disciplinah.

V Donjem Kraljevcu (Hrvaška) je bil 10. novembra v prostorih podjetja Tehnix d.o.o prvi delovni sestanek vseh partnerjev v projektu. Sodelovali so  nosilci projekta Šolski center Ptuj ter ostali partneri iz Slovenije: OŠ Sveti Tomaž, OŠ dr. Ljudevita Pivaka, OŠ Hajdina, OŠ Olge Meglič, OŠ Destrnik – Trnovska Vas, iz Srbije OŠ Matija Gubec, iz Avstrije BFI Burgenland in iz Hrvaške OŠ Hodošan.

Po sestanku smo si ogledali OŠ Hodošan, Riznicu Međimurja in Razvojno edukacijski center za kovinsko industrijo, Metalsko jezgru v Čakovcu.

Dragica Pešaković